Gijs Arts ScheepsArts

Over Gijs Arts

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in varen en techniek.
Op m'n 17e ben ik de opleiding "maritiem officier" op de zeevaartschool op Terschelling gaan doen. Deze opleiding heb ik afgerond met de W-specialisatie.
Tijdens mijn stage, en na het behalen van mijn diploma heb ik op chemicaliën-tankers gevaren, waarbij ik meestal ingezet werd als wtk.
Daarna kreeg ik de kans om een vervolgopleiding aan de Hogeschool van Utrecht te doen. hier heb ik de AOT-opleiding (Algemen Operationele Techniek) gedaan.
Voor het afstuderen heb ik bij een ondezoeksbedrijf aan het proces voor het chemisch verdurzamen van hout gewerkt.

Vervolgens ben ik voor de installatiebedrijven van Stork, en daarna Strukton gaan werken in het technisch beheer van o.a. Datacenters. 
Nu ben ik als Meet- en Regelspecialist betrokken bij zeer diverse projecten.
Al tijdens mijn studies en naast mijn reguliere werk heb ik altijd klussen gedaan op/aan schepen bij vrienden en bekenden. daardoor kon ik ook vaartijd opbouwen, en heb ik in 2018 mijn Groot Vaarbewijs voor de binnenvaart gehaald.

In 2019 ben ik voor mezelf begonnen onder de naam "ScheepsArts", en heb ik mijn eigen schip gekocht, waarop ik een werkplaats wil realiseren zodat er op lokatie werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.